Duurzame zoektocht: Duurzaamheid integraal benaderen enige goede oplossing

10 april 2017 | Duurzame zoektocht

Veel bedrijven worstelen met duurzaamheid. Om hier meer inzicht in te krijgen ga ik in gesprek met partners, relaties, bedrijven om ons heen om hun visie op het gebied van duurzaamheid te vragen. Vandaag in gesprek met Berend Aanraad en Paul van Enckevort. Berend is actief als Vice President van The Natural Step International en Paul als Senior Associate bij The Natural Step Nederland.

De aanpak van The Natural Step wordt in de wetenschap het Framework for Strategic Sustainable Development (FSSD) genoemd, maar zelf zeggen zij gewoon “The Natural Step-aanpak”. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan anderhalf miljoen mensen geholpen om duurzame ontwikkeling te integreren in hun strategische planning, producten, processen, functies en verdienmodellen.

Aansluiting houden

Om deze heren te spreken te krijgen is vrij lastig. Het succes van de werkwijze van The Natural Step is dermate succesvol dat de agenda’s snel vol zitten. “We inspireren inmiddels 300 bedrijven in publiek en private sector glundert Aanraad. We hebben hiermee echt impact. Ons doel is niet om als adviseur aan een bedrijf verbonden te blijven maar we willen een beweging teweeg brengen.” “Het gaat erom dat bedrijven onze aanpak omarmen en eigenaarschap ontwikkelen”, vult Van Enckevort aan. “Met deze bedrijven hebben we nu al een grote impact doordat opdrachten voor meer dan een miljard euro volgens onze werkwijze worden uitbesteed. Dit betekent dat ook grote leveranciers en fabrikanten onze aanpak gaan hanteren, ze zijn bang dat ze de boot zullen missen.”

Neem contact op