1412 Marketing & Media, een jaar verder

26 februari 2019 | Geen categorie

“Maarten, je eerste jaar is boekhoudkundig afgesloten hoor ik mijn accountant zeggen.” Inderdaad, een jaar ondernemerschap alweer achter de rug. Inmiddels met partners en klanten die mij direct vanaf het begin het vertrouwen hebben gegeven heb ik hier uitgebreid bij stilgestaan. Trots! Een woord waarvan ik laatst hoorde dat dit in de content op LinkedIn door iedereen te pas en te onpas wordt gebruikt, maar een ander passend woord heb ik hier niet voor. Ik ben oprecht trots.

Ondernemer binnen een onderneming
Het ondernemerschap, en in mijn geval deeltijd ondernemerschap naast mijn functie als marketing manager bij VB Groep heeft me ontzettend veel gebracht. Niet alleen in persoonlijke relaties met klanten en partners waar ik mee heb samengewerkt maar ook in vernieuwende inzichten. Ik heb me in de 17 jaar bij VB Groep, mede door de vrijheid die ik daar krijg om mijn functie in te kleuren, altijd ondernemer binnen een onderneming gevoeld. Nu denk ik daar anders over. Het feit dat je in een middelgrote organisatie met inmiddels zo’n 270 professionals werkt betekent dat je onderdeel bent van een rijdende (snel-)trein. Als zelfstandige kun je nog zo’n goede partners om je heen hebben maar het boeken van kosten op de juiste grootboekrekening zal je toch echt zelf moeten doen. En dat is goed. Want het geeft continu inzicht in waar je mee bezig bent. Niet op inhoud, maar wel op de resultaten van je inspanningen.

Vasthouden aan principe
Als het dan wel over de inhoud gaat, kan ik me niet anders verbazen over de grote diversiteit aan opdrachten binnen een wijde range aan opdrachtgevers. Ik heb mezelf bij de start van mijn bedrijf niet veel eisen opgelegd. Wel heb ik vastgehouden aan het principe dat het niet uit maakt wat ik moet doen, maar wel met wie. Ik houd mijn klanten altijd voor dat mensen zaken doen met mensen en niet met logo’s, maar dat geldt in dezelfde mate voor mijzelf.

Toch, sterker nog, wellicht juist daardoor zijn er prachtige mensen en mooie merken, stichtingen en ondernemers voorbijgekomen die ik heb mogen helpen. Uiteindelijk denk ik dat deze strategie me ook de duurzame groei kan brengen die ik wil bereiken. En dat uitbreiden betekent met name in de samenwerking met professionals die expert zijn op hun eigen vakgebied.

Bij deze wil ik iedereen met wie ik afgelopen jaar heb samengewerkt nogmaals danken. Op naar jaar twee, met opnieuw trots, een ander woord is er niet.

 

Neem contact op